Menu Zavřeno

Třetí díl Cycling University se uskutečnil v Olomouci!

V pořadí už třetí díl vzdělávacího projektu Českého svazu cyklistiky – Cycling University se uskutečnil v kongresovém sálu olomouckého sportovního komplexu NUTREND World.

Od úvodního dílu provází Cycling University nevšední zájem posluchačů a nejinak tomu bylo i v Olomouci.

Novinkou a zpestřením výuky byla odpolední vyjížďka na kole s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým.

O zajímavém a netradičním vzdělávacím programu Českého svazu cyklistiky se hovoří ve sportovním prostředí poměrně často a tak není divu, že početný peloton cyklistů v cyklisticky přívětivém prostředí Olomouce doprovázel i štáb České televize a sportovní reportéři z redakcí cyklistických a sportovních médií.

 

„Vnímáme pozitivní ohlasy na náš vzdělávací projekt Cycling University pro širokou i odbornou veřejnost.“ říká president Českého svazu cyklistiky Petr Marek. „Těší nás to a zároveň zavazuje. V tuto chvíli připravujeme novou koncepci vzdělávacího systému Českého svazu cyklistiky ve kterém by měl být provázán studijní program trenérské školy a postgraduální studium s programem Cycling University. Celý koncept by měl vstoupit v platnost od roku 2020.“ dodává Petr Marek.

 

Další díl Cycling University se uskuteční 15. října a jeho program bude opět zajímavý. Součástí semináře například bude přímý přenos laboratorního zátěžového testu některého ze špičkových cyklistů současnosti, který povede přední odborník na problematiku sportovní medicíny a fyziologie zátěže, MUDr. Jiří Dostál.

Posluchači také absolvují úvodní přednášku z připravovaného cyklu, který se zabývá mentálním tréninkem a dalším vyhledávaným tématem bude přednáška o tréninku techniky, včetně řady doplňujících videí a materiálů, které v praxi využívá například reprezentační tým horských kol.

 

„O všech novinkách a připravovaném programu budeme informovat prostřednictvím našeho webu a v tiskových zprávách“ informuje realizátor projektu a trenér Viktor Zapletal. „Posluchači, kteří navštívili některý ze seminářů začali dostávat Newsletter Cycling University, jehož první díl jsme rozeslali počátkem června. V Newsletteru dostávají posluchači souhrn toho nejpodstatnějšího z přednášek a řadu užitečných souborů, které byly prezentovány našimi lektory“.

 

www.cyclinguniversity.cz