Menu Zavřeno

Aktuální a ožehavá témata připravuje Cycling University!

Závěrečný seminář populárně vzdělávacího programu Českého svazu cyklistiky, Cycling University se uskuteční ve úterý 26. listopadu 2019 v Aule České unie sportu v Praze na Strahově.

 

Seminář začne netradičně až ve 13:30 hodin a má na programu vysoce aktuální a ožehavá témata současného prostředí sportu.

Součástí semináře bude představení novinek UCI pro rok 2020 a následující olympijský cyklus, které byly definovány na nedávných kongresech UCI.

Posluchačům Cycling University bude také představen koncept vzdělávání Českého svazu cyklistiky, včetně začlenění Cycling University pro další olympijský cyklus 2020 – 2024.

 

Úvodní přednáška bude patřit tiskové mluvčí Českého olympijského výboru a zástupkyni ředitele komunikace Českého olympijského výboru, Barboře Žehanové a téma bude znít:

„Sociální sítě, komunikace a marketing ve sportu“.

 

Druhá přednáška světového odborníka na oblast sportovní výživy, prof. MUDr. Libora Vítka se zaměří na aktuální téma současné doby, „Výživové poruchy ve sportu“.

 

Cyklokros je v plné sezóně. Jak probíhá cyklokrosový trénink, jaká je cesta na vrchol cyklokrosového pelotonu či jaké to je žít život cyklokrosového profesionála představí ve své přednášce jeden z našich nejúspěšnějších cyklokrosařů, dnes expert a komentátor České televize, Radomír Šimůnek.

 

Dle studií se mentální přípravě a mentálnímu nastavení ve sportu přisuzuje až 50% podílu na úspěchu či neúspěchu sportovce. Zkrátka, hlava a tělo spolu tvoří spojené nádoby, jak definovali už staří a moudří Římané.

Úvodní sondu v rámci Cycling University do problematiky mentálního tréninku povede expert Českého olympijského týmu a jeden z neuznávanějších odborníků na tuto problematiku, Jan Mühlfeit.

 

„Závěrečný seminář Cycling University v roce 2019 se dotkne témat, která jsou v dnešním sportu definovaná jako problematická“, přibližuje program závěrečného semináře šéf projektu Cycling University, Viktor Zapletal. „Sociální sítě a komunikace jsou hlavním zdrojem informací i tvorby profilu sportovce či týmu nebo daného sportu. Podle aktivity a výstupu sportovců nebo týmu na sociálních sítích se definují jejich marketingové kontrakty i smlouvy. Mentální anorexie, bulimie a další výživové poruchy ve sportu u mužů i žen jsou velmi závažným problémem dnešní doby a je potřeba o nich otevřeně hovořit. Nemoc v tom lepším případě pozastaví činnost sportovce na řadu měsíců, v tom horším mohou důsledky znamenat dramatický konec  sportovní kariéry. Dostat se až na úplný vrchol v jakékoliv cyklistické disciplíně vyžaduje absolvovat těžkou cestu, která může přinést celou řadu ponaučení a poznatků pro ostatní. Sportovní příběh jednoho ze členů mé tréninkové skupiny, Radomíra Šimůnka je více než nevšední a přináší obrovské know how pro všechny, kteří by se chtěli prosadit v cyklistice. Sportovní psychologie a mentální trénink zásadním způsobem ovlivňují sportovní výkon. Osobně tomuto tématu přikládám stejnou důležitost, jako tréninku samotnému. Ovšem zvládnout problematiku mentálního tréninku ovládá jen málokdo a vše je tím složitější, že jde o vysoce individuální záležitost. Dlouho jsem vybíral vhodného lektora pro toto téma. Velmi mě ale zaujala a inspirovala přednáška Jana Mühlfeita, kterou jsem navštívil v rámci semináře Českého olympijského týmu a jsem rád, že Honza přijal pozvání na naši Universitu.“          

 

Bližší informace k semináři 26. listopadu přineseme v samostatných tiskových zprávách.