Menu Zavřeno

Trénuj s repre DRÁHA – 7. díl Tomáš Bábek

Dnešním hostem projektu „Trénuj s repre – DRÁHA!“ je Tomáš Bábek „Babson“.

Dráhaře Tomáše Bábka není třeba dlouze představovat. Závodník brněnské Dukly aktuálně patří k jedněm z nejvýraznějších osobností české dráhové cyklistiky. Tomáš se zasloužil o jediné olympijské místo pro českou dráhovou cyklistiku na nadcházejících OH Tokio. Poslední velkým úspěchem je pro Tomáše zlatá medaile z Evropských her v roce 2019, kde měl rovněž tu čest a stal se pro závěrečný ceremoniál českým vlajkonošem.

Český reprezentant byl v roce 2011 po srážce s automobilem tři dny v komatu a kvůli četným těžkým zraněním mu doktoři předpovídali konec sportovní kariéry. Po dlouhé rekonvalescenci se však dokázal k závodění vrátit. Aktuálně je hrdý táta dcerky Emilky. Je z něj japonský samuraj a pyšní se tím, že má to štěstí, že se může živit tím, co je jeho největší životní vášeň a tou je dráhová cyklistika.

Další informace naleznete níže v příspěvku na Facebooku.

Trénuj s repre 🇨🇿 Tomáš Bábek

Dnešním hostem projektu „Trénuj s repre! Dráha“ je Tomáš Bábek "Babson" 🇨🇿Dráhaře Tomáše Bábka není třeba dlouze představovat. Závodník brněnské Dukly aktuálně patří k jedněm z nejvýraznějších osobností české dráhové cyklistiky. 👑 Tomáš se zasloužil o jediné olympijské místo pro českou dráhovou cyklistiku na nadcházejících OH Tokio. ✅Poslední velkým úspěchem je pro Tomáše zlatá medaile z Evropských her v roce 2019, kde měl rovněž tu čest a stal se pro závěrečný ceremoniál českým vlajkonošem. 🇨🇿Český reprezentant byl v roce 2011 po srážce s automobilem tři dny v komatu a kvůli četným těžkým zraněním mu doktoři předpovídali konec sportovní kariéry. Po dlouhé rekonvalescenci se však dokázal k závodění vrátit. 🔝 Aktuálně je hrdý táta dcerky Emilky. Je z něj japonský samuraj a pyšní se tím, že má to štěstí, že se může živit tím, co je jeho největší životní vášeň a tou je dráhová cyklistika. 💚🏆 Největší dosavadní úspěchy: Vicemistr světa, Mistr Evropy, vítěz Evropských Her, celkový vítěz SP, vícenásobný medailista z SP, 2x vítěz SP, Král cyklistiky, 30x Mistr ČR, Olympionik, profesionální keirinový závodník japonské keirinové ligy.🏅 Čeho si nejvíce cení: Toho, že jsem se dokázal poprat s něpřízní osudu, a po těžkém úraze s trvalými následky jsem se vrátil mnohem silnější než dřív. 🚴‍♂️ Nejoblíbenější závod: Keirin, Kilometr🍝 Nejoblíbenější jídlo: Japonské Shabu Shabu🎶 Nejoblíbenější zpěvák nebo skupina: Většina elektronické a house hudbyℹ️Zajímavost, kterou asi nevíte: Přezdívku Babson dostal od prvního velkého trenéra – Jiří Daler, olympijského vítěze z Tokia. Přezdívku si nese celý život stejně jako vidinu navázat na úspěchy této dráhové legendy, která ho doprovázela již na počátku kariéry. 💫 Více informací o Babsonovi se dozvíte na jeho profilu Tomas Babek. ⬅️–💚 We Love Cycling Česko 💚🇨🇿 Národní sportovní agentura 🇨🇿 Český olympijský tým🚴‍♂️ Dukla Brno Sprint (www.DuklaBrnoSprint.cz)#czechcycling #sportemprotiviru #stopcovidcz #zabavsepohybem

Zveřejnil(a) Česky svaz cyklistiky dne Sobota 4. dubna 2020