Menu Zavřeno

Program třetího semináře Cycling University!

V pořadí třetí seminář vzdělávacího programu Českého svazu cyklistiky se uskuteční v úterý 18. června v kongresovém sále olomouckého Nutrend Worldu.

Prostředí nově vybudovaného sportovního centra naplňuje všechny požadavky na moderní propojení sportu, životního stylu a vzdělávacího systému. Návštěva tohoto zařízení  je inspirující a poučná a právě proto zvolili pořadatelé tyto prostory pro další seminář Cycling University.

 

Cyklus přednášek zahájí úspěšný trenér, šéf Sportovního centra mládeže a Sportovního gymnázia v Jablonci nad Nisou, Miloslav Hollósi.

Seminář má název: „Vedení SCM, trénink výkonnostní mládežnické skupiny, kombinace disciplín, současné trendy mládežnické cyklistikya bude dalším ze seminářů na toto žádané a populární téma.  

 

Druhá přednáška má název „Taktika a koučování silničního cyklistického závodu, modelové situace“.

Přednášejícím bude úspěšný závodník a v současné době respektovaný sportovní ředitel profesionálního silničního týmu, René Andrle.

Součástí přednášky bude také video rozbor konkrétních situací, které jsou běžné v silničních závodech.

 

„Problematika wattového tréninku, modelové situace, současný světový vývoj a využití wattového tréninku“ je název třetí přednášky, kterou povede trenér juniorů pražské Dukly a odborník na dráhovou cyklistiku Dr. Lukáš Thun.

Cílem této přednášky je seznámit posluchače s praktickým a každodenním využitím wattového tréninku a zároveň upozornit na chybné přístupy k této problematice.   


„Tréninkové a závodní zkušenosti, osobní modelace tréninku, taktika závodu“. Tak zní název závěrečné besedy, jejímž hostem bude olympijský vítěz a stříbrný olympijský medailista, mistr světa a Evropy v olympijském cross country i maratonu horských kol, celkový vítěz Světového poháru, vítěz nejtěžšího etapového závodu horských kol Cape Epic, Jaroslav Kulhavý.

„Besedu pojmeme tentokrát trochu jinak. Otázky nebudu pokládat já, jak bylo zvykem, ale každý účastník semináře při registraci naformuluje svou otázku na připravený papír. Náhodným výběrem pak budou otázky pokládány Járovi.“  upřesňuje koncepci besedy s dnes již legendou světové cyklistiky, Viktor Zapletal.

 

Registrace je možná přes online systém na www.cyclinguniversity.cz.

Pořadatelé upozorňují, že podobně jako tomu bylo v případě prvního i druhého semináře je počet účastníků limitován velikostí přednáškového sálu a o účasti bude rozhodovat pořadí došlých přihlášek.